01. Dubai

Een stad waar ik mij, hoe anders het ook is dan Amsterdam, ontzettend thuis voel. Kippenvel van de herinnering toen mijn voeten hier de eerste stappen maakten. Alsof ik ‘mijn plek’ had gevonden. De hitte van de door de zon verwarmde wind die langs m’n gezicht blies. Wat een heerlijke temperatuur. En alles was ZO schoon. Nergens kauwgom op straat, geen graffiti op muren, glitters in alle vloeren van de meest mooie gebouwen die ik ooit heb gezien. En ’s nachts de mooiste verlichting in alle kleuren. Prachtig! Op deze plek in de wereld liggen veel van mijn mooiste herinneringen. Ik heb dit land niet alleen kunnen bezoeken, maar ook kunnen delen met mijn familie, vrienden, en dierbaren. Ik ben alles bij elkaar maanden heen en weer gereisd. En heb de cultuur leren kennen en van het leven kunnen leren met zand onder mijn voeten. Ik zou bijna zeggen dat het een soort Efteling voor grown ups is. De mooiste zandbak ter wereld.

“Dubai, with all of its glitz and glamour rose in the heart of the desert.”

02. Parijs

Impossible n’est pas français. En dat is de reden why I LOVE PARIS! Wat een stad! Je voelt gewoon l’amour als je door de straten loopt. De romantiek die daar in de stad hangt en leeft is een sfeer die ik nog nergens anders zo heb gezien. Steegjes met kleine restaurantjes, koffie en macarons op elke hoek.En dan DE FASHION DAAR. Parijs is echt ‘cool’. Super stylish en artistiek. Hippe dinner spots. En in tegenstelling tot een beach vacay vind ik het juist leuk dat Parijs echt een stad is. Het doet mij ergens denken aan Amsterdam. Vrij, oneindig en uniek! Echt een aanrader voor romantic dinners en lekkere cocktails in een fancy bar!

“A walk about Paris will provide lessons in history, beauty, and in the point of Life.”

03. New York

Dit was de beste tweedaagse trip EVER! Wel een hele koude though….
Ik kwam in NY terecht omdat ik een tussenstop moest maken van een reis uit Mexico terug naar Dubai. Ik had in New York vrienden wonen, waarop ik besloot om in plaats van gelijk door te vliegen nog even 2 dagen bij hen in New York te verblijven. TOTAAAAL niet gerealiseerd dat het er in Februari gewoon vriest! Ik had een koffer vol bikini’s en een paar leuke strand jurkjes en vloog in een (ja je ziet ‘m al aankomen) zwarte legging. Maar dan ook nog de driekwart variant met daarboven een croptop!! Want ja Mexico was 30 graden en Dubai zelfs 40. In New York was het toen -3 graden! Ik stond dus hier, als enige, op JFK Airport in een summer outfit! OMG wat was dit koud. Na de taxirit en een chauffeur die gek van mij werd omdat de kachel op 26 moest, kwam ik bij m’n vrienden aan en hebben zij mij twee volle dagen in een moordtempo NY geshowed. Nou als iets indrukwekkend was….. die hele vibe, Central Park tussen de mega hoge gebouwen, de yellow cabs, hotdog kraampjes en de smerige maar toch sfeervolle metro. I WANNA GO BACK! Maar wel wat langer dan. New York, i’m so not done with you!

One belongs to New York instantly, one belongs to it as much in five minutes as in five years.