Ik kreeg van veel meiden de vraag hoe ik zo confident ben en zo lekker in mijn vel zit. TRUST ME, het was niet altijd zo! Dus ik deel in deze blog mijn 5 empowerment tips, tips die ik heb geleerd in mijn leven.

Wees vooraltrouw aan jezelf

1. Erken haar zelfexpressie en moed
Vrouwen werden vroeger veelal onderdrukt en ook vandaag zijn er nog veel plekken op aarde waar vrouwen niet aan het woord komen. Dus als een vrouw in jouw omgeving de stap zet om haar verhaal te vertellen en om zich kwetsbaar op te stellen, support dit dan.

Ook op social media zie je dit veel. Jolene Brighten, natuurgeneeskundige arts zegt hierover: “If you see a woman brave enough to make herself vulnerable and share her personal story on social media, let her know you see her and you honor her truth. If you see another person putting down her personal experience or bullying her, step in and gently remind them that this is her truth and you applaud her for speaking it.”

Vergeet nietgeef nooit op

2. Support ook de “sterke” vrouwen
We hebben allemaal die ene vriendin in onze vriendengroep waarvan het lijkt dat ze alles voor elkaar heeft. Ze heeft een fijne relatie, lieve vrienden, een fantastische baan, is mega sociaal en ga maar door. Toch mogen we er nooit vanuit gaan dat zij geen moeilijkheden in haar leven heeft. Ook de powervrouw(en) in jouw groep hebben die extra push nodig en iemand die ze vanaf de zijlijn toejuicht. Ook al lijkt het alsof zij misschien alles voor elkaar heeft, ook zij kan pijn ervaren. Maak dus geen aannames over wie uit jouw vriendengroep de meeste hulp en support nodig heeft.

Wees trouwaan jezelf

3. Ga geen concurrentiestrijd aan
Vrouwen onderling. Het is nog altijd een dingetje. Dat is zonde, want wij vrouwen horen elkaar juist te supporten, in plaats van elkaar neer halen. Toch zien we het nog vaak genoeg. Vrouwen die andere vrouwen afkraken omdat ze een bikinifoto posten op Instagram, of omdat iemand ooit een relatie met haar ex heeft gehad. Kom op, daar zijn we toch veel te oud voor? Women rise together en we zouden er alles aan moeten doen om het zo ook te voelen.

4. Laat haar weten dat ze geen reden nodig heeft
Iets wat we vandaag de dag ook veel zien, is dat vrouwen in detail uitleggen waarom ze iets gaan doen. Helemaal niet nodig, want het simpelweg willen van iets is al voldoende reden. Je hoeft je acties niet altijd uit te leggen en je hebt zeker niet altijd een specifieke reden nodig. Jezelf verantwoorden is veel minder vaak nodig dan we denken.

5. Support het werk van andere vrouwen
Binnen verschillende industrieën staan de heren nog aan het roer. Daarom is het extra belangrijk om het werk van andere vrouwen aan te moedigen. Toen een vriend een boek schreef, kocht ik het. Toen een ander een podcast begon, deelde ik het op mijn sociale media-feed en blijf dat doen.

Iets wat ik ook die is  voor behandelingen juist langsgaan bij starters in plaats van de grote salons die al bestaan. Als ik een vrouw vind die iets geweldigs doet, zorg ik ervoor dat ik haar boodschap online en offline deel.

 

 

Als ik een vrouw vind die iets geweldigs doet, zorg ik ervoor dat ik haar boodschap online en offline deel.