Wat is diabetes?

Basically is het een auto immuunziekte. Normaal ruimt het afweersysteem alleen ziektes op in je lijf. Bij mij valt het juist mijn eigen lijf aan (SO SILLY! vertel mij wat..) Het afweersysteem maakt de cellen die insuline produceren in de alvleesklier kapot. En zonder insuline kan ik niet leven, dit reguleert namelijk mijn bloedsuikerspiegel.

Verschillende soorten diabetes

De meest voorkomende soort is diabetes type 2: negen van de tien mensen met diabetes hebben diabetes type 2. Ik heb dus diabetes type 1. Er is in tegenstelling tot Diabetes type 2, nog geen oorzaak gevonden van Diabetes type 1. Het komt vaak voor bij kids en jeugd. Ik kreeg de diagnose toen ik 11 jaar oud was. Ik ben dus al vanaf mijn 11e, elke dag mijn bloedsuikers aan het meten. Ook moet ik van ALLES wat ik eet de koolhydraten berekenen ( SO YES I CAN EAT SUGARS). En insuline toedienen. Ik doe dit via insuline spuiten. Dit moet minimaal 4x per dag, maar met afwijkende bloedsuikerwaardes dus vaker.. Wat in mijn geval echt veel gebeurt. Het is echt een ontzettende struggle om m’n bloedsuikers in het gareel te houden met alle nodige gevolgen van dien. Ik heb geen dag diabetes-vrij. En kan niet zonder medicatie leven. Het is een 24/7 job waar je heel je leven rekening mee moet houden. 365 dagen per jaar. Even for the record, ik wil echt niet zielig klinken. Maar mooier kan ik het ook niet maken. Wel heb ik voor mijzelf bedacht dat ik liever ziek ben in de zon dan in de regen. En reis ik zo, samen met mijn diabetes, het liefst heel de wereld over!